Terapija

01/11/2021

Terapija

Sebastijan Ficek

 

Terapija je inteligentan psihološki triler, brza i napeta priča koja će vas do samog kraja držati u neizvesnosti i ostaće s vama dugo nakon što otkrijete misteriju.

 

Roman „Terapija“ je zaista odličan trileler. Sadrži porodični zaplet … ono što od trilera tražim.
Nemački triler. Misteriozni nestanak jedanaestogodišnje Džozi dovešće do mentalnog razaranja porodice. Sve to će iznedriti teško duševno stanje Džozinog oca, uvaženog berlinskog psihijatra koji nikada nije prestao da traži svoju kćer. Jedan susret vratiće ga 4 godine unazad ali i jedan korak unapred, ka pronalaženju istine.

terapija

„Čak i najinteligentniji ljudi ponekad se ponašaju izuzetno čudnovato i smešno nelogično. Skoro svaki vlasnik daljinskog upravljača, ima nepopravljivu naviku da snažnije pritiska dugmiće čim baterije oslabe. Kao da je moguće iscediti energiju iz baterije kao sok iz limuna.

Viktora je ljudski mozak podsećao na takav daljinski upravljač. Čim bi baterija zbog iscrpljenosi, bolesti ili nekih drugih razloga usporila moždane talase, nije bilo nikakve koristi od neprestanog razmišljanja o problemu. Određene misli jednostavno ne možemo izbaciti iz glave, bez obzira na to koliko se trudili.“ – Terapija, Sebastijan Ficek.

 

Opis romana Terapija 

Džozi, 12-godišnja kći čuvenog psihijatra Viktora Larenca, nestaje pod misterioznim okolnostima. Njena sudbina godinama ostaje nerazjašnjena. Četiri godine kasnije, još uvek ožalošćen, Viktor se povukao u svoj letnjikovac.

Tamo ga pronalazi lepa neznanka. Nju muče halucinacije, a u njima se stalno pojavljuje devojčica koja je takođe nestala bez traga. Baš kao nekada Džozi. Viktor započinje terapiju koja se sve više pretvara u dramatično saslušanje… preuzeto sa Delfi knjižare

OPIS sa sajta Knjižara Roman

Nemačka triler senzacija!

Evropska nagrada za kriminalističku književnost.

Prevedeno na 26 jezika, objavljeno u 97 izdanja širom sveta, prodato u gotovo 10 miliona primeraka.
Nema svedoka!

Dvanaestogodišnja Džozi pati od neobjašnjive bolesti. Tokom lečenja bez traga nestaje iz ordinacije svog lekara. Četiri godine kasnije, njen otac, čuveni psihijatar Viktor Larenc, povukao se na izolovano ostrvo u Severnom moru da bi se izborio sa svojom tragedijom.

Nema tragova!

Tamo ga pronalazi prelepa neznanka Ana Glas, spisateljica koja pati od neobičnog oblika šizofrenije: svi likovi koje stvara za svoje knjige, u njenom životu postaju realni. U svom poslednjem romanu pisala je o mladoj devojci sa nepoznatom bolešću koja je, baš kao nekada Viktorova ćerka Džozi, netragom nestala.

Gde mu je ćerka?

Mogu li Anine halucinacije razrešiti Džozin nestanak? Nevoljno, Viktor tada započinje terapiju sa Anom u poslednjem pokušaju da otkrije istinu o nestanku svoje ćerke. Ali vrlo brzo te sesije dobijaju dramatičan zaokret, jer je mračna prošlost izvučena nazad na videlo – sa zastrašujućim posledicama.

Terapija je inteligentan psihološki triler, brza i napeta priča koja će vas do samog kraja držati u neizvesnosti i ostaće s vama dugo nakon što otkrijete misteriju.

„Briljantan psihološki triler!“ – Publishers Weekly

Terapija je jedna od onih knjiga koje se čitaju u dahu i koje nikad ne razočaravaju.“ – Booklist

„Pametna, originalna zagonetka.“ – L.A. Times

„Zastrašujuće… Maestralno… Sjajno!“ – The Times

„Vrhunski triler!“ – Daily Telegraph

„Očaravajuće“ – The Sunday Times

„Izuzetno sofisticiran triler čija velika napetost počiva u unutrašnjim svetovima svojih likova.“ – Džon Kacenbah, autor romana Psihoanalitičar

Terapija je zagonetka umotana u misteriju unutar enigme. To je triler koji čitaoca drži prikovanim i zapitanim do samog kraja. Očaravajući spoj psihologije i misterije.“ – Pol Karson, autor knjiga Izdaja i Zaseda

Sebastijan Ficek rođen je 1971. u Berlinu i važi za jednog od najboljih evropskih pisaca psiholoških trilera. Prvi je nemački autor koji je dobio Evropsku nagradu za kriminalističku književnost.

Terapija je njegov prvi roman i doživeo je zaista neverovatnu sudbinu. Bez ijednog evra uloženog u reklamu, za samo dve nedelje dospeo je na prvo mesto svih nemačkih top-lista najčitanijih knjiga, počev od Amazona! Za šest nedelja prodat je u 120.000 primeraka! I, što je možda i najneverovatnije,

Terapija je za prvih godinu dana prevedena na čak 17 jezika! Odmah su usledili i prevodi na druge jezike: Terapija je prevedena na 26 jezika, objavljena u 97 različitih izdanja širom sveta i prodata u gotovo 10 miliona primeraka.

Preporuka Vinareva žena

 

Vrh strane