Terapija

01/11/2021

Terapija

Sebastijan Ficek

 

Roman “Terapija” je zaista odličan trileler. Sadrži porodični zaplet … ono što od trilera tražim.
Nemački triler. Misteriozni nestanak jedanaestogodišnje Džozi dovešće do mentalnog razaranja porodice. Sve to će iznedriti teško duševno stanje Džozinog oca, uvaženog berlinskog psihijatra koji nikada nije prestao da traži svoju kćer. Jedan susret vratiće ga 4 godine unazad ali i jedan korak unapred, ka pronalaženju istine.

terapija

“Čak i najinteligentniji ljudi ponekad se ponašaju izuzetno čudnovato i smešno nelogično. Skoro svaki vlasnik daljinskog upravljača, ima nepopravljivu naviku da snažnije pritiska dugmiće čim baterije oslabe. Kao da je moguće iscediti energiju iz baterije kao sok iz limuna.

Viktora je ljudski mozak podsećao na takav daljinski upravljač. Čim bi baterija zbog iscrpljenosi, bolesti ili nekih drugih razloga usporila moždane talase, nije bilo nikakve koristi od neprestanog razmišljanja o problemu. Određene misli jednostavno ne možemo izbaciti iz glave, bez obzira na to koliko se trudili.” – “Terapija”, Sebastijan Ficek.

Opis

Džozi, 12-godišnja kći čuvenog psihijatra Viktora Larenca, nestaje pod misterioznim okolnostima. Njena sudbina godinama ostaje nerazjašnjena. Četiri godine kasnije, još uvek ožalošćen, Viktor se povukao u svoj letnjikovac. Tamo ga pronalazi lepa neznanka. Nju muče halucinacije, a u njima se stalno pojavljuje devojčica koja je takođe nestala bez traga. Baš kao nekada Džozi. Viktor započinje terapiju koja se sve više pretvara u dramatično saslušanje… preuzeto sa Delfi knjižare

 

Preporuka Vinareva žena

 

Vrh strane