Žig smrti

25/02/2023

ŽIG SMRTI

Kris Karter

 

Roman Žig smrti je krimi triler u kome možete naći izuzetno profilisanje ali i laka prepoznatljivost ubice, što je i osnovna mana romana.

 

ČITALAČKI SEMAFOR

Ako vas zanima kriminalističko profilisanje ili katakteristike serijskog ubice – na pravom ste mestu! Ako želite da shvatite kako izgleda život profajlera i mogućnost prelaska tanke granice profajlera u kriminalca – ponovo ste na pravom mestu.

„To može zvučati kao kliše, ali želeo je da nešto promeni i svaki put kad bi njegova istraga posle vrednog rada dovela do hvatanja ubice, znao je da je uspeo. To uživanje nije se moglo porediti ni sa čim. Ništa nije moglo da nadmaši taj osećaj samozadovoljstva, to ushićenje, svest o tome koliko je života spasao prateći dokaze, ostajući pribran i sklapajući sliku koja je delovala izgubljeno posle toliko vremena. Hanter je bio dobar u svom poslu i znao je to…“

Žig smrti, Kris Karter

Red darkneta, red snaf filmova (što god to značilo, mogla bih da goluglam ali me ne zanima), red perverznjaka, red bezveznjaka, red mafijaša, red ludaka – i tako jedno pet šest puta.

žig smrti stela knjige

Mnogo mozganja, a malo rezultata. Tapkanje u mestu bez ideje za rešenje. Motiv koji samo glavnom inspektoru Hanteru nije jasan iako je vezanost žrtava kao i identitet ubice očigledna od prve strane, a i naslova.

Ni (mora se priznati) odličan obrt na kraju romana nije popravio moj utisak jer se čini veštački nametnut, prosto nakalemljen kao mlada loza na stari čokot da bi se proizveo onaj final touch, završni udarac i razjašnjenje.

To bi bio moj utisak.I još jedan – nešto mi je poprilično dosta i Kartera i Hantera!

Uz sve to moram da se zahvalim Stela knjige!  Kuća sa dobrim piscima i dobrim izdanjima. Karter će se prodavati i prodaje se, čita se, voli se. Što se mene lično tiče – promašaj! Možda je „promašaj“ preoštar izraz ali svakako nije vrsta trilera koja mi se dopada. I neću se više zamarati ovim piscem. Sory @stela_knjige, ali mojim trilerašima, svom imenu pa i vama dugujem surovu iskrenost.

Priznajem, povukao me je bookstagram!

„Ljudski mozak je i dalje prilična zagonetka.“
Ako ga dovoljno dugo zlostavljamo … pa, ostaće posledice.
Ova knjiga, od mene  – 🔴 svetlo na semaforu! Jednostavno, smatram da autor nije dao ni nešto novo, a ni nešto pametno da bi zavredeo ovoliku pompu.

OPIS

Nakon što je u zapuštenoj kući usred Nacionalne šume „Los Anđeles” otkriveno telo mlade žene, inspektor Odeljenja za ubistva, Robert Hanter, naći će se usred jezive noćne more koja se neprestano ponavlja. Gola, vezana za dva paralelna drvena stuba, žrtva je sadistički mučena pre nego što je umrla nezamislivo bolnom smrću. Sva koža sa lica joj je odrana – i to dok je bila živa.

Na vratu joj je urezan čudan simbol dvostrukog raspeća: potpis psihopate poznatog kao Krstaš. Ali to je nemoguće. Zato što je Krstaš pre dve godine uhvaćen i pogubljen. Radi li se o ubici koji ga kopira? Ili je ono u šta niko ne želi da poveruje ipak istina?

Je li pravi ubica i dalje na slobodi, spreman da ponovo krene u krvavi, smrtonosni pohod, birajući svoje žrtve naizgled nasumično i dovodeći Roberta Hantera do očajanja jer nije u stanju da ga uhvati? Hanter i njegov mladi, novi partner suočiće se sa košmarom kakav nisu mogli ni da zamisle.

preuzeto sa sajta izdavača Stela knjige.

Preporuka Jedini izlaz

Pratite Manjine naslove i na instagramu

 

Vrh strane