Kuća od papira

16/05/2023

KUĆA OD PAPIRA

Karlos Marija Dominges

 

Kuća od papira govori o ludim stvarima koje izazivaju knjige zbog njihovog masovnog čitanja i posedovanja u nepotrebnoj količini. O glupostima koje se čine i opsesijama masovnog gomilanja knjiga.

 

Čitalački semafor

✨️UTISCI✨️

Ljudi moji, kakva knjiga! Oduševljena sam, fascinirana! Pokušaću da sažmem utiske i da vam najkraće što umem i mogu predstavim knjigu koja me je raspametila!
Autor ove knjige govori o tome koliko knjige mogu da promene živote onih koji ih čitaju i onih koji ih samo poseduju sa ljubavlju pa čak i sa delirijumom. Dakle, delimo se na čitaoce i kolekcionare.
Čuvena knjiga „Linija senke“, Džozefa Konrada, sasvim slučajno dolazi u ruke kembridžkog profesora, poreklom Argentinca.

Knjiga je poslata anonimno, njegovoj bivšoj koleginici koja je umrla pod čudnim okolnostima – udario ju je auto dok je čitala poemu Emili Dikinson. Radoznalost će profesora koji je i narator ove priče, odvesti na nezaboravno putovanje u Montevideo ne bi li otkrio tajnu primerka koji je dobio.

Kroz roman čitalac saznaje šta sve može da se desi bibliofilima kada knjige postanu njihova opsesija.
Ovaj roman je neprepričljiva knjiga puna čiste ljubavi prema knjigama. Napisana je se dozom ironije i skrivene komike, jer će se svako od nas pronaći među njenim stranicama.

KUĆA OD PAPIRA govori o ludim stvarima koje izazivaju knjige zbog njihovog masovnog čitanja i posedovanja u nepotrebnoj količini. O glupostima koje se čine i opsesijama masovnog gomilanja knjiga. Ipak … ovo je roman i o knjizi kao strasti i pokretačkoj, životnoj snazi, o avanturi koja se proživljava kroz čitanje. Njen put vodi direktno do otkucaja srca, do intenzivno proživljenog života sa zanosom ali i sa stalnom opasnošću šetnje po najuzbudljivijoj i najopasnijoj strani života.

KUĆA OD PAPIRA je knjiga o nama, pasioniranim čitaocima koja će vas navesti da sebi postavite pitanje: da li sam čitalac ili kolekcionar. Koliko postova ima, setite se, u kojima pišemo i hvalimo se našim novitetima. Zapitajmo se: KADA ĆEMO IH ZAISTA I PROČITATI!


Nemoguće je bilo drugačije predstaviti ovu otrežnjujuću i prepametnu, filozofsku knjigu! Morate je pročitati! Morate je – DOŽIVETI I PROŽIVETI!
Ogromna #preporuka i za čitanje i za poklanjanje i za stalno vraćanje njenim stranicama!
Apsolutno pravo prvenstva i stalno 🟢 svetlo!

🖋📜 Prenosim vam poneki delić knjige KUĆA OD PAPIRA, Karlosa Marije Domingesa, a u vezi sa mojim prethodnim postom. Moje oduševljenje romanom je nemerljivo. Ako ste zainteresovani čitajte dalje:

„Niko ne voli da izgubi knjigu. Više volimo da izgubimo prsten, sat, kišobran, nego knjigu, čije stranice još nismo pročitali, ali koje u zvučnosti svog naslova čuvaju staru i možda izgubljenu emociju.“

„Biblioteka koja se stvara predstavlja jedan život. Nikad ne predstavlja, recimo, zbir različitih knjiga.“

„Čitalac je putnik na putovanju koje je već ranije pređeno. I beskrajno.“

Ako se odlučite da ovu knjigu nabavite i pročitate garantujem vam da ćete je beskrajno zavoleti kao što je to slučaj sa mnom. Uživala sam u dugoj, beskrajnoj šetnji po njenim „hodnicima“. Kada je pročitate shvatićete značenje samog izraza „hodnici“. Uživajte, istražujte ovaj lavirint od 85 strana.

Preporuka Na zapad sa žirafama

Vrh strane