Deveti novembar

04/05/2022

SLOMLJENO SRCE U ROMANU
DEVETI NOVEMBAR

Kolin Huver

 

Roman “Deveti novembar” je jedna intrigantna vožnja kroz patnju, strah, samoomalovažavanje, kroz poljuljanom samopouzdanje, kroz ugašene snove ili one snove koje ne znamo da li su zaista naši ili snovi naših roditelja.

 

ČITALAČKI SEMAFOR

 

Vratila se Kolin! Vratila se autorka koja me je prvo raspametila svojom knjigom “Sa nama se završava” a kasnije, dok sam čitala ostale njene knjige, duboko razočarala.  Navela me je da je otpišem kao pisca, da posumnjam u svoju procenu.

Da li je knjiga kojom sam danima bila opsednuta bio samo izlet u dubine misli ili će jednog dana svojom domišljatošću i originalnošću Kolin izroniti ponovo. I evo je, Kolin Huver izranja 9.novembra. Izranja ona slatka, duhivita, zabavna, duboka, složena i tanana duša koju znam.

Šansu da me ponovo oduševi Kolin Huver je iskoristila a Laguna omogućila knjigom “9.novembar”. Samlela sam pola knjige u jednom danu. Mogla sam i celu ali sam usporila. Ne želim da je prosto preletim.

Želim da uživam i u smehu i u suzama. U ljubavi. Želim da osetim o ožiljke koji ona ostavlja čitajući o ožiljcima, onim najbolnijim, samo oštrom oku i širokom srcu vidljivim.
Jer takvi su ožiljci njenih junaka.

Nije ovo samo jedna od običnih ljubavnih priča.Ovo je, između ostalog, intrigantna vožnja kroz patnju, strah,  samoomalovažavanje, kroz poljuljanom samopouzdanje, kroz ugašene snove ili one snove koje ne znamo da li su zaista naši ili snovi naših roditelja.

Ovo je i prelepo putovanje, vraćanje na polaznu stanicu ali drugim putem.

Taj drugi put vodiće vas kroz predele koji tačno oslikavaju ponovno rađanje istinskih osećanja, želja i htenja junaka ovog romana.

Pratiće vas i sigurnom rukom voditi autorka koja se vratila svom prepoznatljivom vrcavom, humorom obojenom ali nadasve ubedljivo analitičnom, sveprožimajućem, jedinstvenom stilu.

9. novembar

Svesna sam da je Kolin Huver bila inspirisana dramom Bernarda Slejda “Dogodine u isto vreme”, ali isto tako sam i svesna koliko je ovog puta Kolin svoju inspiraciju velikim delom iskoristila opravdano i pametno.

Nemojte zaobići ovu knjigu kada je vidite na polici neke knjižare. Nikako. Priuštite sebi par sati prepuštanja svojim najdubljim i istinskim ljudskim potrebama.

Unutrašnjem miru. Apsolutno zeleno svetlo od @manjini_naslovi
Slatka, preslatka, no ipak duboko potresna i napeta knjiga koja će vas navesti da preispitate i najmanji ožiljak koji duboko u sebi nosite.

Ali ko od nas ne nosi ožiljke?

Sa sajta izdavača  Laguna

Samo dan pre nego što će se odseliti iz Los Anđelesa, Falon upoznaje mladog ambicioznog pisca Bena. Odmah su se svideli jedno drugom pa zašto ne bi proveli dan zajedno. Uostalom, Falon je devojka koja odmah inspiriše Bena da postane junakinja njegovog budućeg romana.

Ali njihovo poznanstvo se neće okončati tog neobičnog dana. Iako vode odvojene živote, svako sa svojim nevoljama i radostima, svake godine sastaju se istog dana, sve dok Falon ne posumnja u Benovu iskrenost.

Šta ako joj samo prezentuje savršenu stvarnost zarad konačnog obrta u svojoj priči? Može li se njihov odnos – a istovremeno i njegov roman – smatrati ljubavnom pričom ako se završi slomljenim srcem?


Autorka bestselera Sa nama se završava i Veriti.

„Kolin Huver poseduje jedinstven stil. Složeni porodični odnosi, snažna ljubavna priča i malo jeze u stilu Džilijen Flin zaintrigiraće i najprobirljivije čitaoce.“
– Library Journal

„Nema dobrog izgovora da ne pročitate 9. novembar. Ostavite sve po strani poklonite sebi vikend sa ovim romanom. Uživaćete.“
– RT Book Reviews

Preporuka Crveni ibis

Vrh strane